Arhitektura

Novi Olimpijski stadion u Tokiju

Friday, 13 September 2013 11:58

Tokyo_National_Stadium_6Međunarodni Olimpijski odbor odlučio je da će Olimpijske igre 2020. ugostiti glavni grad Japana, Tokio.

Read more...
 

Hadidin kontroverzni projekt u Pekingu

Tuesday, 13 August 2013 08:43

galaxy_soho1Prošle godine završena zgrada trgovačkog cetra Galaxy Soho u Pekingu arhitektice Zahe Hadid jedan je od tri projekta u konkurenciji za Lubetkinovu nagradu za internacionalnu arhitekturu koju svake godine dodjeljuje RIBA.

Read more...
 

Arhitketonska politika: posvećenost napretku

Wednesday, 09 January 2013 08:40

Zaha HadidGrađevine javne namjene poput stadiona, akvadukta, zgrada opere, muzeja ili gradskih vijećnica od davnina predstavljaju najizdržljiviji dokaz tehnološke i umjetničke snage civilizacije, a samim tim i njene kulturne i političke ambicije. Današnje zgrade sudova, škola, ambasada, ceste i sl. su poput skupa nacionalnih ideala i stručnosti u određenom vremenu i prostoru. Arhitektonska politika, do prije tri desetljeća bila je samo ideja u povojima, a danas je za mnoge zemlje moćno sredstvo u službi različitih domena, od funkcionalnog do praktičnog ili samo simboličnog.

Read more...
 

Zmaj u Shangaiju

Tuesday, 10 July 2012 07:16

zmaj_1Ova neobična struktura, osmišljena za centar Shangaija proteže se preko umjetno napravljene rijeke i parka, te služi kao mirno utočište za posjetitelje i lokalne stanovnike.

Read more...
 

Obiteljska kuća iz ureda X Architekten

Thursday, 22 September 2011 06:57

raum01Na rubnim padinama austrijskog sela Gunskirchen smjestila se zanimljiva obiteljska kuća. Mali nagib terena na kojem je kuća smještena iskorišten je na višefunkcionalan način.

Read more...
 


Page 1 of 15

Kuća tjedna

veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca

Video galerija tjedna