mobilehomes02

Mobilno stanovanje nije baš na dobrom glasu. Kod nas nije niti rašireno kao u Americi gdje postoje kampovi prikolica u kojima ljudi žive. Stanovnici takvih naselja uglavnom su siromašni, a često se može čuti i mišljenje da nisu baš dobro društvo.

 

 

 

Novi dizajn mobilne kuće mogao bi promijeniti način na koji Amerikanci doživljavaju svoje sugrađane koji su izabrali ili bili prisiljeni živjeti u pokretnim domovina. Dvije mobilne kuće iz studija Hangar Design Group zasigurno će promijeniti standarde mobilnog stanovanja. 

 

 Joshua Tree sofisticiranog je oblika i podsjeća na rustikalne kuće. Dizajnirana kao moderan drveni dom sa spavaćim sobama, dnevnim boravkom, kuhinjom, kupaonom, WC-om i trijemom. 

Vanjski omotač izrađen je od pločica cinka i titana koje se preklapaju s furniranim sirovim drvetom ariša. Unutarnji zidovi su od bijlih terkota pločica. Zidovi i stropovi obloženi su bijelim drvetom limete, vrata su izrađena od hrastovine, a bijeli prozorski PVC okviri lijepo se uklapaju u cink-titan fasadu. 
Elegantan i udoban model Suite Home pruža prekrasan pogled na okolinu kroz panoramske prozore, a predviđena je za korištenje u planinskim ili gradskim turističkim odredištima. Aluminijski omotač kombiniran je sa svijetlom tikovinom i aluminijskim prozorskim okvirima. 
Podovi su izrađeni od furnirane hrastovine. Prostor u kući je raspoređen u jednu duplu spavaću sobu, kupaonicu i povezane kuhinju i dnevni boravak. 

Pitanje je samo, koliko će cijena ovih, uistinu lijepih i udobnih, mobilnih kuća biti prihvatljiva velikoj populaciji onih koji nisu imali izbora kod odluke da odaberu “život u pokretu”.

mobilehomes01

mobilehomes03

mobilehomes04



logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17