CzRNNBSrbijansko Ministarstvo znanosti i tehnološkog razvoja nadavno je organiziralo natječaj za objekt Centra za promociju znanosti i urbanog razvoja u Novom Beogradu. Cilj natječaja bilo je stvaranje institucije koja će postati nacionalni centar znanja različitih grana znanosti i koji će biti dostupan svima, piše portal dia.rs.

Pobjedničko rješenje izradio je studio austrijskog arhitekta Wolfganda Tschapellera. Arhitekt kaže kaže kako je glavna arhitektonska ideja sadržana u oblikovanju objekta čija će uloga biti naglašena dizanjem u visinu. Objekt je oblikovan s ciljem da postane atraktivna javna površina i mjesto druženja stanovnika Novog Beograda. Uz to, budući Centar za promociju znanosti svojim izgledom odašiljat će i poruku kako je znanje temelj svakog suvremenog društva.

Urbanističko rješenje Novog Beograda je utemeljeno na principima modernisitičke arhitekture i CIAM-u koji je danas uglavnom razglog skupih urbanističkih intervencija sličnih gradova. Prema riječima arhitekta koji je izradio pobjedničko rješenje ovaj objekt je pokušaj stvaranja mikro središta tog dijela grada.

CzRNNB2

CzRNNB3

CzRNNB4

CzRNNB5

CzRNNB6

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17