Tesla3Glavni grad susjedne Srbije mogao bi uskoro dobiti simbol koji će zasjeniti Eiffelov toranj i Kip slobode, piše portal Građevinarstvo.rs. Ako vlasti susjedne države dopuste realizaciju projekta Srpske akademije inovacionih nauka, Srbijanci će uskoro početi graditi Teslin toranj.

Predsjednik Akademije, Petar Rajačić, otkrio je kako žele u jednom beogradskom naselju izgraditi znanstveno-razvojni centar čija bi zgrada u obliku tornja munjama obasjavala grad.

- Osim znanstvenog karaktera, toranj bi bio i gradska atrakcija jer je ideja da pravi munje. U određeno doba dana obasjavalo bi grad, što bi davalo jedan poseban izazov. Vi znate što Eiffelov toranj znači za Pariz. Isto bi Teslin toranj mogao biti za Beograd – izjavio je Rajačić za Blic. Toranj je zamišljen kao mjesto okupljanja inovatora koje bi surađivalo s drugim znanstvenim institucijama.

- Želimo stvoriti mjesto odakle ćemo nove proizvode slati u svijet, a ne samo da iz svijeta dolaze nama. Mi danas nemamo razvojni centar ovakve vrste koji bi bio povezan s razvojnim centrima Europe i svijeta i s kojima bismo surađivali. Nemamo razmjenu informacija sa svijetom, a to je vrlo važno za svaki razvoj – istaknuo je Rajačić.

Izgled toranja osmislila je mlada dizajnerica Marija Popivoda, ali Petar Rajačić kaže kako je zasad u pitanju samo ideja koja se može mijenjati i oblikovati prema idejama drugih arhitekata i dizajnera.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17