BanCentar02_jpgInvestitori kažu da je u Ban centru, koji ima 66 stanova, primljeno 27 rezervacija, a u Bundek centru u kojem je 227 stanova zaključeni su kupoprodajni ugovori za njih 48.

Građevinski projekti Ban centar i Bundek centar ukupne vrijednosti 150 milijuna eura odvijaju se prema planu, a useljenja prvih stanara očekuju se u svibnju, odnosno kolovozu 2012. godine, kazali su u srijedu investitori na konferenciji za novinare.

Ban centar je stambeni objekt koji zatvara blok Kurelčeve i Cesarčeve ulice u Zagrebu, površine 33.000 četvornih metara na pet podzemnih i osam nadzemnih etaža.

Poslovno-stambeni centar Bundek u blizini je istoimenog novozagrebačkog jezera s površinom od 87.500 četvornih metara. Sastoji se od osam zgrada ispod kojih su parkirališta na tri kata, koja se protežu ispod cijeloga kompleksa.

U Bundek centru Institut IGH putem svog društva Adepto drži 40 posto temeljnoga kapitala, koliko pripada i Konstruktor inženjeringu, dok Stipić Grupa ima 20 posto temeljnoga kapitala. Projekt Bundek centar vrijedan je 80 milijuna eura, a glavni izvođač radova je Stipić Grupa.

U tvrtki Centar gradski podrum, koja vodi projekt Ban centar vrijedan 70 milijuna eura, Stipić Grupa kontrolira 42,49 posto temeljnoga kapitala, Institut IGH 37,5 posto, Zagrebačka banka 15,01 posto i Reinvest pet posto.

Projektom upravlja zajednička uprava koju čine predstavnik Stipić Grupe i predstavnik Instituta IGH. Stipić Grupa je glavni izvođač radova, dok je u nadležnosti Instituta IGH projektiranje i nadzor gradnje, piše Vjesnik.hr.

Tomislav Alpeza, direktor investicija i razvoja projekata u IGH-u, kazao je da počinje prodaja stanova i poslovnih prostora u centrima Ban i Bundek. Cijena stanova u Bundek centru kreće se od 1900 do 2600 eura po četvornom metru, dok se u luksuznom Ban centru kreće od 5310 do 7020 eura po četvornom metru, uz uključen PDV.

Investitori kažu da je u Ban centru sa 66 stanova primljeno 27 rezervacija, a u Bundek centru u kojem je 227 stanova zaključeni su kupoprodajni ugovori za njih 48 te su podnesene rezervacije za još 23 stana, što iznosi više od 30 posto.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17