Strojevi

Kamioni: Produžena ruka suvremene građevine

Thursday, 18 November 2010 12:52 Buildmagazin.com

kamionRad na gradilištu ili ekploataciji materijala iz površinskih i podzemnih rovova danas je gotovo nezamisliv bez strojeva. Primjena građevinskih strojeva jedan je od najvažnijih čimbenika za realizaciju bilo kojeg projekta. Da bi građevina bilježila napredak neophodan je brži razboj i usavršavanje radnih karakteristika strojeva (brzina kretanja, veličina radnih organa, manevarske sposobnosti). Naglasak se stavlja na sigurnost i udobnost rukovatelja strojem, pouzdanost vitalnih dijelova ili sustava stroja, uz istovremeno smanjenje troškova radu vezanih za potrošnju goriva i maziva, kao i potrošnih dijelova.

Read more...
 

Razvoj strojeva

Friday, 12 February 2010 11:27

strojmalaU relativno kratkom vremenu čovječanstvo je od primitivnih građevinskih pomagala došlo do nevjerojatne tehničke razvijenosti koja mu je u mnogome olakšala i unaprijedila obavljanje građevinskih radova.

Read more...
 

Dizalice

Ana
Print PDF

Dizalice su uobičajen „radni pribor“ na gotovo svakom gradilištu. Teško ih je ne primijetiti jer se njihovi kranovi obično izdižu iznad svih ostalih elemenata gradilišta. Radnici ih koriste da bi njima podizali terete i premještali ih s jednog mjesta na drugo. Čelik, beton, generatore i mnoge druge građevinske materijale.

Read more...
 


Kuća tjedna

veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca

Video galerija tjedna