Urbanizam

Bosco Verticale: Prva vertikalna šuma na svijetu

Tuesday, 22 January 2013 09:55

bosco_verticale_2Stefano Boeri je arhitekt i akademik, jedan od bivših urednik Domus magazina, a njegov projekt Bosco Verticale sa svojih 27 etaža postat će prvom vertikalnom šumom na svijetu.

Read more...
 

Z@greb 20.20: SDP predstavio nacrt strategije razvoja glavnog grada

Wednesday, 12 January 2011 11:24

zagrebZagrebački gradski SDP predstavio je jučer nacrt strategije razvoja glavnog grada naslovljen Z@greb 20.20. Šef gradske organizacije ove stranke Davor Bernardić kaže kako je Zagreb trenutno grad bez plana i strategije, i iako ima dobar hardver potrebno je unaprijediti i njegov softver.

Read more...
 

San Francisco kao grad budućnosti

Wednesday, 15 December 2010 15:08

hydro-net-futuristic3Grad budućnost mogao bi postati San Francisco. Arhitekti iz ureda IwamotoScott izabrali su upravo San Francisco kao grad koji bi mogao predstavljati zelene gradove budućnosti i za svoj projekt dobili 10 000 dolara na natječaju City of the Future.

Read more...
 

Arhitektura u službi nogometa: Spaktakl prije spektakla

Friday, 03 December 2010 13:41

Al_Khor_Stadium1Svi su ludi za nogometom. I dok je lako shvatiti zašto je prosječan čovjek opčinjen ovim sportom i zašto generacije luduju za njih, ponekad se zaboravi da nogometni spektakli utječu i na mnoga druga područja života, poput arhitekture.

Read more...
 

Istočni Kairo postaje luksuzna rezidencijalna četvrt

Thursday, 02 December 2010 14:02

NABIL2Nabil Gholam architects. Ured koji je izradio projekt rezidencijalne četvrti u istočnom dijelu Kaira, grada poznatog po velikoj izgrađenosti i velikim gužvama. Za razliku od ostatka grada, rezidancijalni istočni dio bit će „odvojen“ zelenom zonom od ostatka grada. Objekti će biti na udaljenosti koja će svim korisnicima omogućiti dovoljno dnevnog svjetla i pogled na zelenu zonu.

Read more...
 


Page 1 of 2

Kuća tjedna

veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca
veljaca

Video galerija tjedna