37080Vinko Penezić i Krešimir Rogina dobitnici su ovogodišnje nagrade Ranko Radović u kategoriji multimedije za Manifest digitalne kontrarevolucije u arhitekturi u sklopu instalacije Tko se boji vuka jos u Digitalnoj eri?

izložene na središnjoj izložbi 11. Venecijanskog bijenalu arhitekture 2008. na poziv umjetničkog direktora Aarona Betskyja. Instalacija je kao dio stalnoga postava izložena u novoj zgradi Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 

37081

"Instalacija Penezića & Rogine Tko se boji vuka jos u Digitalnoj eri? spaja tri svijeta i tri modaliteta stvarajući tako prostorni generator koji koncept prepromješavanja (Remixability) postavlja kao jedan od temeljnih ključeva suvremenoga svijeta. Služeći se nekolicinom temeljnih teorijskih postavki koje se, kao baza, protežu od Banhama do Pricea, Penezić & Rogina preobražavaju, prilagođuju i osuvremenjuju, pružajući nam metaforu i neizmjerno zanimljivu i zadivljujuću novu ideju. Stoga ćemo neprestano preobražavati "Tri modaliteta" i vjerojatno nikad više nećemo osjetiti potrebu za kućom ili zgradom u strogom smislu tih pojmova. Počinjemo ispočetka razmišljajući o potrebama i tehnologiji, iznova promišljajući prostor u njegovom totalitetu." Antonio Saggio.

Svečana dodjela nagrada održana je u ponedeljak, 21. prosinca 2009. u 13:00 sati u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca, Studentski trg broj 5 u Beogradu.

 

 

Izvor: Gradimo.hr

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17