radic-kosorNakon gubitka posla u Crnoj Gori i nesvakidašnjeg pada vrijednost dionica IGH-a na burzi, hrvatski konzorcij (IGH, Konstruktor i Tahnika) suočit će se, po svoj prilici, s još jednim gubitkom sredstava.
Crnogorski ministar pomorstva i prometa izjavio je da su hrvatski građevinari bili obvezni zatražiti suglasnost crnogorske Vlade za sve rashode. Pošto to nisu učinili, Crna Gora od njih ne očekuje nikakve zahtjeve za povrat uloženih sredstava.

Osim toga, Lompar je objasnio kako je dokumentacija hrvatskog konzorcija bila nepotpuna. „Konstruktor je dostavio dokumentaciju prema kojoj su tri banke iskazale spremnost da financiraju projekt, ali je ona bila nepotpuna. Naime, jedna banka dostavila je pismo o namjerama, druga garancije, dok je u trećem slučaju bio nepotpisan ugovor, što je za nas bilo neprihvatljivo“, izjavio je.

Vezano za gubitak ovog velikog posla, iz HBOR je stigla vijest kako je konzorcij uz njihovu pomoć možda i mogao dobiti potrebna jamstva, ali nitko to nije tražio. Anton Kovačev zbog toga je pozvao sve buduće hrvatske izvoznike koji sklapaju velike poslove da se na vrijeme obrate svojoj izvoznoj banci.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17