ciglaWienerberger Ilovac gasi peći i do kraja mjeseca će potpunosti zaustaviti proizvodnju u Karlovcu. Radnici su šokirani. Najveći svjetski proizvođač opeke koji u Hrvatskoj ima najveći pogon u regiji nije uspio izbjeći posljedice recesije.
Velimir Gojnić, direktor Wienerbergera kaže:

- Gašenje peći i zaustavljanje proizvodnje u Wienerbergeru privremeno je i zasad je to najznačajnija informacija. U oba pogona u Karlovcu neće se raditi do ožujka sljedeće godine, kad planiramo ponovno pokretanje proizvodnog procesa.

Pogon je već početkom godine bio prekinuo proizvodnju, a otpušteno je 14 radnika. U Wienerbergeru sada radi 96 osoba. Do proljeća će na prisilni godišnji.

- Svi zaposleni će na čekanje. Dok su u tom statusu dobivat će 70 posto plaće. Razdoblje dok bude zaustavljena proizvodnja pokušat ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. U tom vremenu provest ćemo niz edukacija. Planiramo obaviti i implementaciju novog softvera za rad s rezervnim dijelovima te redovito održavanje pogona - kaže Gojnić.

Na taj način pokušat će se poboljšati praćenje troškova proizvodnje i smanjiti prekide proizvodnje zbog kvarova. Wienerberger je u posljednjih 15 godina, otkako je vlasnik ciglane u Ilovcu, uložio oko pola milijarde kuna u modernizaciju i izgradnju novih pogona.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17