BANCENTAR-fotoIGHNakon što je Stipić grupa postala suvlasnik u projektu Ban centra i Centra Bundek, danas je otkriveno kako će postati IGH-ov partner i u ostalim projektima vrijednim 360 milijuna eura. Objavio je to Tomislav Alpeza iz IGH-a.

- Ne vidim pandan našoj koaliciji – izjavio je za Večernji list.

IGH neće stati na partnerstvu sa Stipić grupom nego za svoje projekte traži i druge suradnike i partnere, a danas su obavljeni razgovori između IGH i neimenovane tvrtke vezano za projekt Radeljević u Dubrovniku.

Stipić grupa je, pak, nakon višemjesečnih pregovora otkupila udio splitskog Konstruktora u Ban Centru i sada je vlasnik 42,49 posto udjela. Ostali vlasnici su IGH, Zagrebačka banka i Reinvest. U projektu Centra Bundek, Stipić grupa je otkupila dio udjela IGH i još četiri tvrtke, te sada posjeduje 20 posto, a ostatak vlasništva je ostao IGH-u i Konstruktoru.

– IGH je bio vodeći partner u oba projekta, ali zbog otežanih okolnosti u građevinarstvu odlučili smo promijeniti vlasničku strukturu – rekao je Alpeza.

Glavni izvođeč radova u projektu Ban centra postaje Stipić grupa, a u Centru Bundek to će i dalje biti Konstruktor. Nadzor na oba projekta provodit će IGH.

Sven Muller iz Stipić grupe izjavio je kako se stanovi u Ban centru ne mogu prodavati po najavljenoj cijenu od 10 000 eura po kvadratu.

– Za mjesec i pol dana objavit ćemo cijene i one će sigurno biti jednoznamenkaste. U Ban centru nije prodan nijedan stan niti ima predbilježbi, a na Bundeku je prodan 31 – rekao je.

Stanovi u Ban centru bit će useljivi u kolovozu 2012., a u Centru Bundek u svibnju 2012. Investitori su odlučili da neće prodati oba projekta jer vjeruju u uspjeh.

 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17