china_aluminium_extrusionPotražnja raste zahvaljujući bumu na tržištu nekretnina, izgradnji energetskih mreža i potražnji za automobilima, navode analitičari kineske korporacije China Minmetals, najvećeg kineskog trgovca metalima.
Kineska potrošnja aluminija mogla bi porasti za 12 posto ove godine zahvaljujući bumu na tržištu nekretnina, izgradnji energetskih mreža i prodaji automobila koji su potaknuli potražnju za ovim metalom, rekao je Wang Feihong, analitičar kineske korporacije China Minmetals, najvećeg kineskog trgovca metalima.

Kineske zalihe aluminija mogle bi do kraja godine porasti na 1,2 milijuna tona jer će dobavljači vjerojatno ispuniti zahtjeve, rekao je Wang. S obzirom da bi narudžbe do kraja godine prema procjenama dosegle 16,23 milijuna tona, zalihe zajedno s narudžbama mogle bi dosegnuti 17,43 milijuna tona.

Najveći dio potrošnje aluminija otpada na građevinare (38,5 posto), a njihovi zahtjevi porasti će za petinu. Na transporte otpada 16,6 posto potrošnje uz rast zahtjeva od 5,3 posto, na energetiku 16,2 posto potrošnje uz rast od 25 posto, a na strojarstvo 6,7 posto uz rast od 5 posto. Na proizvodnju trajnih dobara otpada 14,5 posto kineske potrošnje aluminija, no njihovi će se zahtjevi smanjiti za 6,5 posto, procjenjuju analitičari China Minmetalsa.

 


Izvor: Bankamagazine

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17